Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

Jadłospis od 16.05.2022 r. do 20.05.2022 r.

DZIEŃ TYGODNIA

OBIADY JEDNODANIOWE

Poniedziałek

16.05.2022 r.

 

Zupa koperkowa z ryżem

(udko drobiowe, mąka pszenna typ 500, śmietana 18%, jogurt naturalny, marchew, pietruszka, seler, por,  koper, ryż)

Wek ( mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 720, woda, drożdże, olej )

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa)

Jogurt z „Gratka” (mleko, serwatka, sos owocowy)

 

Wtorek

17.05.2022 r.

 

Sznycel drobiowy, ziemniaki, młoda kapusta

(filet drobiowy, ziemniaki, masło, olej, młoda kapusta biała, koper, marchew, mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 750, sól, drożdże, woda, olej, jajko)

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa)

 

Środa

18.05.2022 r.

 

Naleśniki z dżemem i nutellą

(mąka pszenna typ 500, drożdże, mleko, jajka, masło, olej, truskawki, pektyna, cukier, olej palmowy, orzechy laskowe, mleko odtłuszczone w proszku,  kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu , soja, wanilina)

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa)

Owoc

 

Czwartek

19.05.2022 r.

 

Paluszki rybne, ziemniaki, sałata zielona

(paluszki rybne, mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 750, sól, drożdże, woda, olej, jajka, masło, ziemniaki, sałata zielona, szczypiorek,  śmietana 18%,  jogurt naturalny)

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa)

 

Piątek

20.05.2022 r.

 

Zupa jarzynowa  z makaronem

(udko drobiowe, marchew, seler, por, ziemniaki, pietruszka, makaron jajeczny, mąkamakaronowa, czosnek, kalafior, kapusta brukselka, śmietana 18%, jogurt naturalny)

Wek ( mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 720, woda, drożdże, olej )

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa)

Jogurt owocowy (serwatka, mleko, sos owocowy)

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.

 

                Zgodnie z informacjami od producenta mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

  • Produkty podkreślone to alergeny.

 

 

NA GÓRĘ