Jadłospis

od 28.11.2022 r. do 02.12.2022 r.

DZIEŃ TYGODNIA

OBIADY JEDNODANIOWE

Poniedziałek

28.11.2022 r.

 

Zupa jarzynowa  z ziemniakami

(udko drobiowe, marchew, seler, por, ziemniaki, pietruszka, czosnek, kalafior, kapusta brukselka, śmietana 18%, jogurt naturalny)

Chleb (mąka pszenna typ 650, mąka pszenna typ 750, mąka żytnia typ 720, zakwas naturalny żytni, woda, sól, drożdże, olej)

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa)

Jogurt „Jogobella” (mleko, serwatka, sos owocowy, owoce)

 

Wtorek

29.11.2022 r.

 

Spaghetti w sosie pomidorowym

(filet drobiowy, pomidory, ser żółty, masło, olej, czosnek, mąka pszenna typ 500, mąka – makaronowa pszenna )

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa)

 

Środa

30.11.2022 r.

 

Naleśniki z dżemem i nutellą

(mąka pszenna typ 500, drożdże, mleko, jajka, masło, olej, truskawki, pektyna, cukier, olej palmowy, orzechy laskowe, mleko odtłuszczone w proszku,  kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu , soja, wanilina)

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa)

Wafelek „Grześki” (mąka pszenna typ 500, mleko w proszku odtłuszczone, cukier, tłuszcz roślinny )

 

Czwartek

01.12.2022 r.

 

Dramstik drobiowy, ziemniaki, sur. z kapusty pekińskiej

(dramstik drobiowy, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, masło, olej, kapusta pekińska, pomidor, ogórek świeży,  jogurt naturalny, śmietana 18%, mąka pszenna typ 500)

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa)

 

Piątek

02.12.2022 r.

 

Barszcz czerwony z ziemniakami

(udko drobiowe, buraki ćwikłowe, mąka pszenna typ 500, śmietana 18%, jogurt naturalny, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki)

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa)

Jogurt do picia (mleko, serwatka, sos owocowy)

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.

 

                Zgodnie z informacjami od producenta mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Produkty podkreślone to alergeny.