Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

Jadłospis od 20.06.2022 r. do 24.06.2022 r.

DZIEŃ TYGODNIA

OBIADY JEDNODANIOWE

Poniedziałek

20.06.2022 r.

 

Zupa pomidorowa z ryżem

(udko drobiowe, mąka pszenna typ 500, śmietana 18%, jogurt naturalny, marchew, pietruszka, seler, por,  pomidory, ryż)

Chleb (mąka pszenna typ 650, mąka pszenna typ 750, mąka żytnia typ 720, zakwas naturalny żytni, woda, sól, drożdże, olej)

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa)

Jogurt do picia (mleko, serwatka,  sos owocowy)

 

Wtorek

21.06.2022 r.

 

Bitki w sosie własnym, ziemniaki, surówka buraczki ćwikłowe

(schab wieprzowy, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, masło, olej, burak czerwony ćwikłowy, jabłko, jogurt naturalny, śmietana 18%, mąka pszenna typ 500)

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa)

 

Środa

22.06.2022 r.

 

Pierogi ruskie

(mąka pszenna typ 500,  jajka, ser biały, woda, ziemniaki, cebula,  masło)

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa)

Owoc

 

Czwartek

23.06.2022 r.

 

Kotlet drobiowy, ziemniaki, mizeria

(filet drobiowy, mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 750, sól, drożdże, woda, olej, jajka, masło, ziemniaki, ogórek zielony świeży, szczypiorek, śmietana 18%, jogurt naturalny)

Kompot wieloowocowy (mieszanka kompotowa)

 

Piątek

24.06.2022 r.

 

ZAKOŃCZENIE ROKU SZKOLNEGO

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.

 

                Zgodnie z informacjami od producenta mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

  • Produkty podkreślone to alergeny.

 

 

NA GÓRĘ